itsyou komt met een eigen podcast voor TOLKEN

Datum

Podcast! Een aantal jaren geleden had niemand er van gehoord. Maar tegenwoordig kunnen we ons bijna niet meer voorstellen dat de podcast niet bestond. Natuurlijk, het grote voordeel van de podcast is dat je ernaar kunt luisteren als je aan het rijden bent, als je aan het wachten bent op de trein die vertraging heeft, als je in je bed ligt,  een bad neemt, in de tuin aan werken bent. Met andere woorden: een podcast is er altijd en overal wanneer jij dat wilt. Dus ik dacht, tijd voor vernieuwing, tijd voor een podcast. Een podcast speciaal voor tolken.

Ik heb me daar het afgelopen half jaar grondig in verdiept. Er komt toch heel wat bij kijken. Allereerst kies je een doelgroep, het liefst een niche. Je wil graag dat mensen jouw podcast luisteren. Daarnaast maak je een plan. Wie is precies je doelgroep? Hoe vaak ga je een podcast uitbrengen?  Over welke onderwerpen ga je praten? Je ontwikkelt een strategisch en marketingplan. Dat is een kant van het verhaal. De andere kant is de techniek. Welk microfoon gebruik je? Welk audioprogramma? Hoe moet je editen? Hoe zet je de podcast op een kanaal? Een podcast maken is een vak apart. Natuurlijk ben ik op dit moment nog geen professional op technisch gebied. Maar ik leer elke keer bij. De eerste podcastafleveringen heb ik gedaan met een microfoon, inmiddels heb ik professioneel apparatuur aangeschaft. Maar qua inhoud ben ik heel tevreden. Ik heb zeer interessante gasten geïnterviewd en ik heb zelf een aantal afleveringen opgenomen. Maar bovenal heb ik er heel veel plezier in om podcast afleveringen te maken en geniet ik van het idee dat ik tolken verder kan helpen in hun carrière. Hoe dan? Ik ga je nu uitleggen wat je van mij mag verwachten.

Waarom een podcast voor tolken?       

Er bestaat nog geen podcast voor tolken. Tolken zijn er altijd in meertalige communicatie waar de partijen elkaar niet verstaan. Maar ze blijven wel onzichtbaar. Daarom is het tijd om ze in de spotlights te zetten. Daarnaast werken tolken altijd alleen. Ik vond het een goed idee om iets gemeenschappelijks te ontwikkelen. Graag wil ik mijn kennis delen voor startende tolken, maar ook voor tolken die al lang(er) bezig zijn. Ik hoop dat ik met deze podcast veel tolken kan bereiken, ondersteunen en tot nadenken zetten.

Wat is het doel van de podcast?

De podcast is bedoeld om de tolk een stimulans te geven om zich persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen. 

Onderwerpen podcast:

Interviews met een hulpofficier van justitie, een strafrechtadvocaat, een rechter, een mediator in strafzaken, een notaris, een arts, de Radboud Universiteit, tolken en anderen. Ook heb ik een aantal podcast afleveringen gemaakt over diverse onderwerpen zoals intervisie, kwaliteiten en valkuilen, stresshantering, en mijn eigen ervaringen. Ook heb ik een boek geschreven over een slachtoffer van mensenhandel uit Afrika. Ook daar zal ik een aflevering aan wijden.

Hoe kan ik podcast vinden?

De podcast is te vinden op Spotify.

Hoe heet de podcast?

De Tolk

Hoe ziet het logo eruit?

Het logo is herkenbaar aan de kleur oranje en groen die terug te vinden zijn in het logo van itsyou. Het oranje poppetje uit het logo is vervangen door een microfoon.

Hoe vaak komt de podcast uit? 

De podcast verschijnt één keer in de drie weken op een zondag om 12:00 uur. De exacte data volgen nog.

Hoe weet ik wanneer er een podcast is?

Bij elke podcast die uitkomt, zet ik een bericht op LinkedIn. Ik zal ook de data vermelden in mijn nieuwsbrief. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Schrijf je nu dan in: www.itsyoucoaching.nl of itsyoucoaching@ziggo.nl.

Mag ik ook in een podcast van De Tolk met een interview?

Zeker kan dat. Neem dan contact op met mij.  Samen kijken we wat er mogelijk is. www.itsyoucoaching.nl of itsyoucoaching@ziggo.nl.

Moet ik betalen om te luisteren?

Nee, je hoeft niet te betalen.  Ik ben natuurlijk wel blij als je de podcast afleveringen wil liken, als je je wil abonneren. Je kunt ook een donatie doen of sponsoren.

Heb je zelf een leuk idee voor een aflevering van De Tolk?

Meld je dan bij itsyoucoaching@ziggo.nl. En wie weet komt jouw onderwerp een keer ter sprake in een podcastaflevering.

Meer
artikelen

Mediation in strafzaken

In de podcast mediation in strafzaken vertelt Tineke Otter wat dit betekent. Tineke Otter heeft een eigen praktijk, genaamd in-z. Ze is coach, trainer en organisatieadviseur (geweest) bij maatschappelijke organisaties.

itsyou komt met een eigen podcast voor TOLKEN

Er bestaat nog geen podcast voor tolken. Tolken zijn er altijd in meertalige communicatie waar de partijen elkaar niet verstaan. Maar ze blijven wel onzichtbaar. Daarom is het tijd om ze in de spotlights te zetten.

Open chat
1
Hoi! Hoe kan ik je helpen?