Succesvolle workshop Stressvrij aan het werk

Afgelopen week heb ik mijn eerste workshop Stressvrij aan het werk gegeven aan tolken en vertalers. Ik was op uitnodiging van de @NGTV, kring Rotterdam in het @Goethe Institut. De sfeer was erg positief en iedereen deed goed mee. Dit leidde tot interactie, openheid en de uitwisseling van ervaringen en ideeën. Ik kijk er met veel plezier op terug en dank iedereen die erbij aanwezig was en met name @Christy de Back en @Sanne van Loosen, die de bijeenkomst logistiek uitstekend hadden verzorgd.

Wat is stress is, hoe ontstaat het, hoe kun je stressklachten bij jezelf herkennen en vooral  hoe kun je stress voorkomen, waren de onderwerpen die ruimschoots aan bod zijn gekomen tijdens de workshop. De groep bestond uit zeventien tolken en vertalers met allen een andere achtergrond, taal en werkgebied. Deze diversiteit maakte de workshop heel interessant, omdat er veel verschillende ervaringen werden uitgewisseld. Tegelijkertijd herkende iedereen de problemen waar de ander mee worstelt binnen het tolk- en vertaalwerk. Want dat is de gemeenschappelijke deler.  De aanwezigen durfden zich kwetsbaar op te stellen. Ze  hebben naar elkaar geluisterd, elkaar geadviseerd en oplossingen geboden.  Samen hebben we de workshop tot een succes gemaakt. Ik vond het geweldig en heb er van genoten om dit te mogen begeleiden. Op naar het vervolg ervan. Ben je ook benieuwd wat de workshop inhoudt of heb je een vraag voor een persoonlijke of professionele ontwikkeling binnen je werk? Neem gerust contact op.

MEER
ARTIKELEN

Tolken voor de notaris, hoe interessant is dat?

Van de tolk wordt verwacht dat zij/ hij/ hun ook het moeilijk juridisch notarieel vakjargon goed onder de knie heeft. Ik leg je in deze tekst uit waarom dit belangrijk is. Daarnaast vertel ik je waarom tolken voor de notaris zo interessant is.

Open chat
1
Hoi! Hoe kan ik je helpen?